Ce gresie si faianta am vazut la CERSAIE 2022

In perioada 26-30 septembrie GUDART a participat cea de-a 39-a ediție a Cersaie 2022, Expoziția Internațională de ceramica și mobilier pentru baie, ce s-a desfasurat la Bologna, Italia.

Cifre:

·         15 pavilioane ale Centrului Expozițional Bologna ocupate integral

·         140.000 mp suprafață totală

·         624 de companii expozante

·         237 de expozanți străini (38% din total)

·         26 de țări reprezentate

·         91.296 de vizitatori înregistrați (50% creștere față de ediția din 2021, apropiindu-se de 112.340 de intrări din 2019, înainte de perioada pandemiei)

·         44.215 operatori străini

Interesul participantilor atrage …concluzia: Ceramica va continua să-și crească cota pe piețele internaționale datorită caracteristicilor intrinseci ale produsului, precum igiena, durabilitatea si sănătatea.

Angajamentul față de sustenabilitatea ceramicii italiene a fost laitmotivul întregului eveniment și s-a reflectat în mod concret și în întâlnirea desfășurată la târg cu instituțiile regionale și teritoriale pentru a monitoriza progresul și rezultatele acordului voluntar al districtului privind limitarea emisiilor.

Cersaie 2022, expoziția internațională de plăci ceramice și mobilier de baie, organizată la Bologna, Italia, a fost plină de expozanți și participanți din întreaga lume. Pe parcursul celor cinci zile de funcționare ale expoziției, au fost numărați peste 90.000 de participanți - o creștere de aproximativ 50% față de târgul din 2021.

Printre tendințele remarcate la Cersaie 2022:

• Imprimarea digitală 3D s-a îmbunătățit impresionant. Glazurile spot sunt aplicate cu precizie, iar suprafețele texturate sunt mai realiste decât oricând.

• Plăcile portelanate sunt mai mari, mai ușoare și mai rezistente, facilitând atât proiectarea, cât și instalarea.

• Produsele cu aspect de lemn și piatră sunt hiper realiste, atât vizual, cât și tactil.

• Efectele stratificate, translucide sunt la modă. De la „tapet” învechit la „frescuri” anticate la plăci fumurii „onix”, această adâncime vizuală transmite trecerea timpului.

·         Culorile sunt atenuate și pământii. Pe tot spectrul, domină nuanțele întunecate.

• Motive botanice fantastice - adesea la scară foarte mare - aduc jungla și grădina în interior.

• Placile tip “metro”, dimensiuni mici și mari își găsesc o viață nouă atunci când sunt instalate vertical.

• Suprafețele adânc crestate dau dimensiune plăcilor ceramice.

• Aspectul de metal oxidat este o completare cu influență industrială a selecției vaste de produse elaborate cu aspect mineral.

Va asteptam sa descoperiti noutatile in showroom-ul GUDART din Strada Traian 98, sector 3, Bucuresti sau pe www.gudart.ro

 

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs