Gresia și faianta, cele mai sigure și igienice soluții de placare ale pardoselilor și pereților

Pentru fiecare dintre noi „acasă” reprezintă oaza de liniște, pace și satisfacție pe care ne-o dorim la sfarșitul fiecărei zile sau în weekend. Este locul unde ne adunăm împreuna cu cei dragi și suntem noi înșine. Este răsăritul fiecărei dimineți pe care-o întâmpinam la o cafea și apusul relaxat al sfarșitului de zi. Este locul ce ne reprezintă. Este o bucată din personalitatea noastră. De aceea, toate elementele de decor trebuie alese cu grijă, astfel încât să ne reprezinte și sa ne aducă un plus de confort zilnic. Gresia și faianta de la gudart.ro este disponibilă într-o varietate de peste 5.000 de modele, nuanțe, dimensiuni potrivite oricărei personalitați și gusturi.

Gresia și faianta sunt primele obiecte de amenajare la care ne gândim atunci când începem proiectul. Acestea trebuie alese în concordanța cu celelalte elemente pe care dorim sa le folosim – mobilă, uși, draperii, accesorii – trebuie să fie calitative deoarece nu le vom putea schimba la fel de ușor ca pe o canapea, de exemplu. în alegerea gresiei vom ține cont de mai multe aspecte:

·         Culoare și model.

Gresia se va asorta sau se va pune în contrast față de celelalte elemente de amenajare (uși, mobilier, accesorii).

·         Dimensiunea plăcilor.

       Recomandarea specialiștilor, susținută de evoluția tehnologică de producție, este ca plăcile de gresie să fie cât mai mari (dimensiuni de peste 60x120 cm), astfel încât numărul rosturilor să fie redus. Beneficiile obținute se reflectă în aspectul de continuitate a pardoselii și senzația de spațiu mai mare, în păstrarea unei igiene sporite și în ușurința întreținerii și îngrijirii.

Un alt aspect de care se va ține cont in alegerea dimensiunii este și stereotomia spațiului pe care îl amenajăm. Vom alege placa ce se încadrează cel mai bine pe suprafața dată, astfel încât sa avem cât mai puține pierderi și tăieturi. Dimensiunile disponibile pornesc de la 10x10 cm, cele mai uzate sunt cele de 60x120 cm, 75x150 cm și ajung pană la 160x320 cm.

·         Finisajul plăcilor.

Gresia este disponibilă în două variante de finisaj: mat și lucios. în funcție de preferințele estetice și locul în care se va monta placa, se va alege finisajul potrivit.

Indiferent de elementele de mai sus, recomandarea este sa alegeți o gresie portelanata și colorată în masă pentru duritatea și rezistența ei în exploatare.

 

Gresia și faianta – o alegere sigură, rezistentă și durabilă deoarece este:

 

·         ușor de intreținut – gresia și faianta nu necesită o întreținere specială.

·         rezistent la razele UV – ceramica iși păstrează culoarea și proprietațile chiar dacă este expusă direct și continuu la soare, alți agenți atmosferici sau de poluare.

·         rezistent la zgarieturi – ceramica nu se zgârie de la încălțaminte, spre exemplu, nu se sparge și nu se strică.

·         ușor de curățat.

·         rezistentă la apă – waterproof – ceramica este complet non poroasă, de aceea gradul de absorbție al lichidelor este aproape de valoarea 0, iar apa sau umiditatea nu o pot afecta.

·         rezistentă la pete – ceramica este impermeabilă, de aceea niciun lichid nu o poate strica sau păta.

·         rezistentă la chimicale – ceramica nu se poate păta și este rezistentă la majoritatea agenților chimici agresivi.

·         rezistentă la acizi – ceramica este rezistenta la acizii ce se găsesc în mâncare sau în produsele de curățenie.

·         rezistentă la șocuri termice – ceramica este rezistentă la fluctuațiile de temperaturi extreme și nu se va schimba sub influența lor.

·         rezistentă la îngheț – ceramica este rezistenta la îngheț și de aceea nu va suferi modificări sub influența lui.

Gresia și faianta – o alegere sigură pentru sănătate:

·         zero VOC – plăcile ceramice sunt intrinsec non-organice, de aceea nu emit compuși organici volatili.

·         zero PVC – plăcile ceramice nu conțin PVC, plastic sau alți derivați din petroleum.

·         zero formaldehida – plăcile ceramice nu conțin formaldehida.

·         zero alergeni – plăcile ceramice nu rețin acarieni, bacterii, fungi, mucegaiuri sau alți factori alegenici.

·         previne creșterea numărului de bacterii – plăcile ceramice sunt complet igienice și nu permit retenția sau dezvoltarea acarienilor, bacteriilor, fungilor sau mucegaiurilor.

Gresia și faianta – o alegere sigură în exploatare:

·         antiderapant – suprafața plăcilor ceramice poate fi realizată dintr-un strat antiderapant din pietriș ce va reduce riscul de alunecare.

·         nu arde – plăcile ceramice sunt non-inflamabile, nu ard, reduc răspândirea flăcărilor și nu emit fum toxic.

·         rezistentă la temperaturi înalte – plăcile ceramice nu iși schimbă forma la temperaturi înalte.

Gresia și faianta – o alegere sigură pentru mediu:

·         eficiența energetică – inerția termică ridicată a plăcilor ceramice moderează schimbările de temperatură din încăperi, favorizând salvările de energie.

·         ecologic – plăcile ceramice au un impact mic asupra mediului începând cu procesul de producție, exploatare, pană la reciclare.

·         Reciclabil și reutilizabil – plăcile ceramice sunt realizate din materiale reciclate, sunt durabile și pot fi reutilizate deoarece își păstrează aspectul și proprietațile originale.

·         Ideale pentru incalzirea prin pardoseală – plăcile ceramice pot fi folosite eficient cu sisteme de încălzire prin pardoseală.

In showroom-ul gudart.ro vei descoperi un univers fascinant de amenajări interioare, consiliere de specialitate în alegerea materialelor potrivite proiectului tău și produse deosebite din punct de vedere aspect, calitate și varietate. Gresia, faianta, obiectele sanitare și robinet-aria gudart.ro sunt produse în Italia de parteneri consacrați și de tradiție la nivel mondial.

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs