Sfaturi pentru placarea spațiilor exterioare

Gresia porțelanata, mata este prima alegere. Are proprietăți ce o face ideala pentru utilizare în exterior. Plăcile de gresie sunt arse la temperaturi și presiune ridicate în timpul fabricației. Argila și nisipul rafinate utilizate in procesul de fabricatie sunt mixate la temperaturi mai ridicate decât cele utilizate pentru a produce alte tipuri de ceramica. Procesul face ca plăcile să fie mai rezistente la umiditate și uzură, permițându-le să suporte toate tipurile de condiții meteorologice, ceea ce le face ideale pentru intrări și zone în aer liber.

Densitate și umiditate

Plăcile de ceramica portelanata sunt mai dense decât alte tipuri de plăci ceramice. Ingredientele sunt fine în dimensiunea particulelor, ceea ce le face să se compacteze sub o presiune suficientă. Această densitate face ca placile de gresie porțelanata să fie extrem de rezistente la umiditate. Verificați această specificație pe ambalaj sau in fisa tehnica a produsului furnizata de producător. Acesta este un aspect primordial pentru aplicațiile în aer liber, unde plăcile sunt supuse ploii, zăpezii și gheții. Evitați instalarea gresiei cu finisaj lucios în zonele în care ploaia poate face ca plăcile să fie alunecoase.

 Traficul pe terase

Zonele exterioare și terasele trebuie să reziste traficului intens, precum și mobilierului târât de-a lungul suprafeței plăcilor. Dacă terasa are scări, acest lucru este și mai critic. Densitatea gresiei portelanate o face mai rezistenta la daunele rezultate din așchii și zgârieturi. Căutați plăci ceramice portelanate, colorate in toata masa si evitati placile colorate doar la suprafata. Acestea sunt numite în mod normal full-body porcelain tiles. În cazul în care plăcile acestea se confruntă cu zgârieturi adânci, daunele sunt mai puțin vizibile.

 Tăiere și costuri

Densitatea asigură placii rezistentă la umezeală, rezistentă la zgariere, dar îngreunează și tăierea acesteia. În cazul în care decideti să instalati plăci de gresie portelanata in sistem D.I.Y. va sugeram să închiriați sau să cumpărați o masina de taiat cu jet de apa, echipata cu o lamă diamantată. Aceste masini sunt suficient de puternice pentru a tăia gresia portelanata cu o spargere minimă a plăcilor. Ca urmare a durabilității și rezistenței la umiditate a plăcilor, aceasta ceramica are un cost mai mare fata de alte tipuri de plăci ceramice, dar va merita pe termen lung.

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs