Gresia si faianta din bai - cum sa creati efectul de luminozitate

Atunci cand ne alegem casa pare imposibil sa le bifam pe toate. Are ce are casa, insa spatiul din baie pare ca nu este destul de generos? Nu-i nimic, sunt trucuri care sa ajute in acest sens. Un efect deosebit il au gresia, faianta sau oglinzile.

Desigur, pentru a crea efectul optic dorit trebuie sa aveti in vedere un efort comun, alegeri bine gandite. Din experienta noastra va impartasim cateva trucuri de folos atunci cand alegeti in mod special gresia si faianta din baie:

Pardoseala

O idee excelenta este sa optati pentru nonculoare, pentru alb sau culori natur, bej, crem. Colectia Majestic va poate fi de ajutor ca inspiratie sau poate fi chiar alegerea voastra. Iata aici.

In mod evident, pardoseala in culori deschise reflecta mai bine lumina. Totusi, scoate in evidenta petele, praful si murdaria. Nu degeaba se spune despre alb ca este pretentios. Poate ca o cale de mijloc va fi despre gresia cu modele sau cea mozaic.

Oglinzile ajuta foarte mult

Acestea au efectul optic de marire a spatiului. Atentie la unghiul de amplasare a acestor elemente. Stim foarte bine ca sunt preferate cele de deasupra chiuvetei, blatului cu chiuveta. Pot fi alese si doua oglinzi, in zone diferite, doar nu fata in fata.

Alte trucuri

Optati pentru cabine de dus in loc de cazi sau de cazi standalone. Un perete din sticla ar fi ideal, mobilierul sa fie suspendat, iar placile de gresie si faianta sa aiba simetrie neintrerupta de elemente precum dulapurile sau orice altceva obstructioneaza vederea. De preferat ca si sanitarele sa  fie suspendate, toaleta incastrata. Efectul va fi unul garantat de spatiu mai mare!

Cand culorile joaca un rol important

Totul porneste de la stilul pe care doriti sa il creati in aceasta incapere. Baia este si ea in asentiment cu restul amenajarii din casa. Cu siguranta in casa moderna baia va fi pe aceeasi lungime de unda. Iata si ce culori se vor potrivi preferintelor diverse de stil: 

     Stil clasic: optati pentru pasteluri.

     Stil minimalist: sunt recomandate contrastele si mai ales cel cu alb-negru sau alte combinatii cu alb.

     Stil romantic: recomandate motivele florarale, culorile pastel.

  • Stil vintage: bronz si derivate.
Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs